Retail en Logistiek

Met DOCKR kunnen logistiek dienstverleners zorgeloos pakketten in de binnenstad op het afgesproken moment kunnen afleveren. Zo kunnen ze hun klanten optimaal en kostenefficiënt bedienen. Lokale ondernemers kunnen op een onderscheidende manier hun bedrijf in de spotlight zetten. Lees hoe Peddler dat doet.

Neem contact op

Alle busjes op een kluitje is een doodlopende weg voor logistieke dienstverleners. Wij doen dat veel efficiënter.

Aanbod Amsterdamse winkeliers aan huis bezorgd. Peddler-platform is king in the ring.
Snel een bloemetje, een paar sportschoenen of een doosje wijn nodig? Peddler bezorgt het je nog dezelfde dag aan huis. De startup zet op zijn ICT-platform niet alleen Amsterdamse retailers in de shoplights, maar geeft met zijn logistieke proces alle busjesmannen het nakijken. De elektrische DOCKR bakfietsen bereiken hun bestemming gewoon sneller. En niet in de laatste plaats doordat de koeriers werken met een dashboard aan realtime informatie.

Bak met gemak

Opzij, opzij, opzij. James Klymowsky en Stijn van Krimpen, initiatiefnemers van Peddler hebben geen tijd te verliezen. Hun idee om lokale winkels in Amsterdam in moeilijke tijden te helpen aan nieuwe afzet vullen ze in met DOCKR. Met onze bakfietsen gebruiken ze het fietspad en parkeren ze direct bij de klant voor de deur. Tot ziens oponthoud, toedeloe bekeuring. Amsterdammers wonend binnen de ring van de A10 plaatsen hun bestellingen online via Peddler. DOCKR en een legertje fietskoeriers doen de rest.

Ik wil zelf gaan bezorgen!

Rijdend billboard

De rijdende billboards stelen overal de show: “Uiteraard komen we ook tijdens de sales met de bakfiets voor. Dan begint het hele spel. Of hun stofzuiger of doos wijn er wel in past. ‘Dat meen je niet, heb je ook demping in die bak?’ en ‘Godsammekrake, wat een ruimte’. Ze zijn gelijk om. De aaibaarheidsfactor is enorm. We doen alles aan onze paarse Peddler-presentie. En DOCKR helpt ons daarbij. Doordat we onze bakfietsen kunnen laten beplakken met logo’s en boodschappen zijn we rijdende reclameborden in de stad. Best slim, vonden wij. Het helpt niet alleen ons bij onze zicht- en vindbaarheid, maar ook alle bij ons aangesloten winkeliers”, vertelt Stijn.

Schone lucht

Veel van de huidige logistieke bewegingen zijn kansloos; van de binnenstad naar warehouses buiten de stad en weer terug. Een karavaan walmende diesels die het een straat verder afleveren als waar het vandaan kwam. Volgens Peddler verstoppen dagelijks zo’n 20.000 busjes de ring. Kluitjesvoetbal. Dat kan straks niet meer en wordt wettelijk begrensd. Oude logistiek krijgt een probleem. Klein elektrisch vervoer, zoals DOCKR dat levert met fietsen, scooters en auto’s zorgt voor minder CO2-uitstoot. Het is duurzamer, sneller en efficiënter. Steeds meer mensen kiezen voor milieubewuste ondernemingen zoals Peddler. Draagt jouw onderneming bij aan het klimaat?

Store-to-door

Met een flexibel abonnement van DOCKR kiest Peddler de mobiliteitsoplossing die bij hen past. Vandaag kiezen, is morgen rijden. “Heel handig dat we ons werkkapitaal vrijhouden om te groeien”, vertelt Stijn. We kunnen kiezen uit een maand- of jaarabonnement. En voorzien we een piek dan breiden we het abonnement uitbreiden direct uit met een extra fiets. Onze pilot focust zich nu op store-to-door binnen de A10-ring, maar ik sluit niet uit dat Peddler ook in andere (binnen)steden slaagt. We kijken daar serieus naar. Je slaat steil achterover van alles wat je lokaal kunt krijgen. Je moet alleen wel op de juiste knoppen zien te drukken, en dat kunnen we.”

De Swap-fiets van DOCKR

Swap-garantie

Tijd is geld. En een bakfiets is onmisbaar gereedschap. “We verwachten van al onze partners continuïteit. Dat DOCKR flexibel kan opschalen is heel belangrijk. Net als snelle pechhulp, swap-garanties en repair services, of dat we maandelijks kunnen opzeggen. Dat we betalen naar gebruik is top. Een abonnement op een bakfiets of (bestel)auto van DOCKR is standaard inclusief service en onderhoud. DOCKR staat voor je klaar als het nodig is. Dat gebeurt om hier periodiek lokaal of de fiets gaat voor reparatie op en neer naar Leusden. Een gespecialiseerd team zorgt ervoor dat we snel weer verder kunnen. En zonder zitten we nooit. Misschien scheelt het dat de alleen beste onderdelen op de fiets gaan. Intensief professioneel gebruik is de norm. En dat is belangrijk, want een cargo-voertuig moet wel tegen een stootje kunnen.”

De voordelen van retailer en logistiek

Snel

Snel

Met de fiets kun je overal langs en overal parkeren. Zo hoef je nergens op te wachten, en kun je snel schakelen;
Flexibel

Zichtbaar

Rijdende reclame, als je besluit de bakfiets te customizen;
Zorgeloos

Zorgeloos

We ontzorgen je volledig op het gebied van onderhoud, schade & reparatie;
Groen

Groen

Je rijdt elektrisch, dus het is minder intensief en duurzaam!

DOCKR komt als geroepen

DOCKR zorgt ervoor dat retailers en logistiekdiensverleners de binnenstad de baas zijn. Dat doen we met elektrische voertuigen en flexibele contracten. Zo helpen we jou om op een makkelijke manier je vervoer in te richten op een manier die bij deze tijd past.

De voertuigen die het beste bij de retail en logistiek passen

Benieuwd naar hoe het werkt?

Snel

Kiezen

Kies de DOCKR die je nodig hebt. En je kunt elke maand makkelijk switchen.
Snel

Afleveren

We leveren je voertuig af op de tijd en de plek die jou uitkomt.
Snel

Rijden

Direct rijden en met onze pechhulp sta je nooit lang stil.
Snel

Flexibel

Eenvoudig switchen tussen voertuigen en maandelijks opzegbaar.