Catering op de bakfiets: populairder dan ooit

Bezorg jij eten of werk jij als cateraar in de drukke binnenstad, en worstel je dag in dag uit met logistieke obstakels? We kunnen ons voorstellen dat dat niet iets is waar je al teveel tijd mee kwijt wilt zijn. Bij DOCKR helpen we cateraars, restaurants & food delivery bedrijven om hun stadslogistiek efficiënter in te richten. Zo kun jij je weer focussen op waar je goed in bent.

Neem contact op

Het nieuwe normaal: delivery is een blijvertje

Of je nu al jaren actief bent in de bezorgmarkt als cateraar, of door alle omstandigheden noodgedwongen bent gaan bezorgen: dat covid-19 een enorme impact heeft op hoe de toekomst van je verdienmodel eruit gaat zien, staat buiten kijf. Ondanks dat we weer meer mensen op de straten zien en de terrassen langzaamaan vollopen, leidt “het nieuwe normaal” tot serieuze strategische discussies. Want welke stap is een stap in de juiste richting? Hoe gaat het nieuwe normaal eruit zien? En wat betekent dit voor je verdienmodel?

Het belangrijkste doel binnen de horecabranche is dat deze, linksom of rechtsom, weer gaat floreren: dit betekent dat er nieuwe verdienmodellen worden aangeboord, en bestaande verdienmodellen een opfrisbeurt krijgen. Kritisch kijken naar wat je doet als horecaondernemer of cateraar is dan ook cruciaal om het hoofd boven water te houden.

Delivery wordt (of blijft) binnen food in ieder geval een belangrijk onderdeel: de afgelopen maanden hebben veel (lokale) horecaondernemers bewezen dat het werkt. Dat was écht wel even schakelen: waar food delivery voor velen in de branche op plek 2 of 3 stond in de strategie, stond het ineens op plek 1. Bovendien vraagt bezorgen om een uitgedacht logistiek proces; zeker in de binnensteden. De komende tijd zal dan ook moeten draaien om het ontwikkelen van een goed doordachte bezorg strategie. Want ook al zal bezorgen wellicht weer verplaatsen van plek 1 naar plek 2: het is en blijft een belangrijke pilaar in het verdienmodel.

Zelf bezorgen zorgt voor het behouden van die persoonlijke connectie

Hoewel uit het food trendrapport van FoodService Instituut (FSIN) blijkt dat online bezorgplatforms de industrie domineren, heeft #supportyourlocals afgelopen tijd het tegenovergestelde laten zien. Juist die persoonlijke touch, die connectie die een horeca onderneming heeft met haar klanten, is belangrijk voor succes. Dit geldt met name voor de ondernemingen die voorheen veel in contact waren met klanten; want je klanten, dat is tenslotte waar je het al die tijd voor doet en deed.

Ik wil zelf gaan bezorgen!

Met een bestelbusje of auto door de binnenstad blijkt een uitdaging

Voor horecaondernemers en cateraars in de binnensteden is bezorgen vaak een crime. Dit zit hem met name in het voertuig, de drukte in de stad en de verkeersregels. Een oplossing die steeds meer horeca ondernemers hiervoor gebruiken, is de elektrische bakfiets: waar je met de bestelbus stilstaat vanwege omleidingen, drukte in de stad of straten waar je niet in mag, kun je met de bakfiets overal tussendoor. Dit is niet alleen sneller en efficiënter, maar bovenal een leuke en duurzame manier van bezorgen.

Volkswagen e-up! en e-Golf

De elektrische bakfiets? De sleutel tot succesvolle stadslogistiek!

Bij een hoop van onze klanten in food merken we dat zij veel positieve respons krijgen op het bezorgen per bakfiets. Het leuke is bovendien dat ze de bakfietsen volledig in de eigen huisstijl hebben vormgegeven: rijdende reclame, zonder dat je daar zelf enkele moeite voor hoeft te doen. Oké, je hoeft alleen maar een beetje te trappen; en zelfs die inspanning stelt door de elektrische aandrijving niets meer voor!

De voordelen van food delivery per bakfiets

Snel

Snel

Met de fiets kun je overal langs en overal parkeren. Zo hoef je nergens op te wachten, en kun je snel schakelen;
Flexibel

Zichtbaar

Rijdende reclame, als je besluit de bakfiets te customizen;
Zorgeloos

Zorgeloos

We ontzorgen je volledig op het gebied van onderhoud, schade & reparatie;
Groen

Groen

Je rijdt elektrisch, dus het is minder intensief en duurzaam!

DOCKR komt als geroepen

DOCKR zorgt ervoor dat horecaondernemers en cateraars de binnenstad de baas zijn. Dat doen we met elektrische voertuigen en flexibele contracten. Zo helpen we jou om op een makkelijke manier je vervoer in te richten op een manier die bij deze tijd past.

De voertuigen die het beste bij de horecabranche passen

Waarom deze voertuigen het beste bij de food industrie passen? Doordat deze modellen drie wielen hebben, heb je nét wat meer grip op de weg. Zolang je je eten goed verpakt, hoef je dan niet bang te zijn dat er door de kinderkopjes en drempels bakjes en dozen omvallen. Breng je af en toe maaltijden weg? Dan is de Urban Arrow Shorty het meest geschikt. Pak je het groter aan, dan zijn de Urban Arrow L en Nijland L groot genoeg. De standaardmaat thermoboxen, piepschuim-, en koelboxen (60x40cm) passen er gewoon in.

Benieuwd naar hoe het werkt?

Snel

Kiezen

Kies de DOCKR die je nodig hebt. En je kunt elke maand makkelijk switchen.
Snel

Afleveren

We leveren je voertuig af op de tijd en de plek die jou uitkomt.
Snel

Rijden

Direct rijden en met onze pechhulp sta je nooit lang stil.
Snel

Flexibel

Eenvoudig switchen tussen voertuigen en maandelijks opzegbaar.